Kunst voor Hoop

Kunst verbindt mensen al eeuwenlang en daagt uit om eens op een andere manier naar dingen te kijken. De natuur is voor veel kunstenaars een grote bron van inspiratie. Zo ook voor houtkunstenaar Jos Apeldoorn uit Egmond-Binnen. Jos werkt in zijn atelier met hout van diverse bomen, waaronder Taxus, en maakt naast prachtige beelden ook sieraden met betekenis.

Voor Taxus voor Hoop maakt Jos Apeldoorn houten hangers, houten schijfjes verkregen uit soms eeuwen oude takken van de Taxus. Deze hanger is een prachtig symbool en sluit helemaal aan bij het gevoel en de ernst die ons drijft in de strijd tegen kanker.

De filosofie van de kunstenaar is de volgende:

De Taxus staat symbool voor liefde. Hij heeft een unieke wijsheid; hij weet alles over leven en dood. Daardoor kan hij ons helpen om zowel prettige als verdrietige ervaringen te verwerken. De associatie met onsterfelijkheid vloeit voort uit het feit dat de Taxus wel duizenden jaren oud kan worden maar het heeft ook te maken met dat hij altijd groen blijft.

Ze noemen de Taxus ook wel “wachter van de tijd”. De Taxus geeft inzicht in je onderbewustzijn en leert je die gedeelten van je “ik” en van je “zijn” te begrijpen die je nodig hebt voor de ontwikkeling van je diepste wezen.

Heel vaak, zeker in Groot Brittannië, is hij te vinden rond kerken maar ook op kerkhoven. Er zijn talloze verhalen uit de oudheid te vinden waar de Taxus gezien wordt als krachtige bescherming tegen het kwaad.”

De hangers kunt u bestellen via onderstaande mail-knop en op locatie tijdens benefiet avonden of inzamelacties. De opbrengst van de hangers is in zijn geheel bestemd voor het goede doel. Deze unieke, handgemaakte hanger is verpakt in een kleurrijk juwelen zakje.

 • aan een koord
  7,95 euro per stuk
 • aan een stainless steel collier
  12,95 euro per stuk
 • groot of klein
  (gelieve aan te geven bij uw bestelling)
 • verzendkosten
  2,95 euro