Stichting Taxus voor Hoop,
wie zijn wij en wat doen we?

Taxus voor Hoop is een Nederlandse Stichting die zich belangeloos inzet voor de strijd tegen kanker. Dit doen wij door middel van het landelijk inzamelen van Taxus-snoeisel van de Taxus Baccata hagen en struiken.

jonge-scheuten-taxus

De jonge scheuten van Taxus bevatten een belangrijke stof die door de farmaceutische industrie kan worden ingezet in de strijd tegen kanker.  Deze stof, bekend onder de naam Baccatine, remt de deling van kankercellen en is daardoor een belangrijk onderdeel voor het maken van chemotherapie.

Voor het maken van één chemotherapie is één kubieke meter taxus-snoeisel nodig.  Het is dus van groot belang dat er zoveel mogelijk snoeisel wordt opgehaald voor de actieve bestrijding van kanker.

banner-taxus-voor-hoop-900x600px-1

De feiten, onze droom en uw hulp

1 op de 3 mensen krijgt direct of indirect te maken met kanker. Het steunen van de strijd tegen kanker is daarom belangrijker dan ooit. Na onderzoek blijkt dat er alleen in Nederland al genoeg taxus hagen staan om ca. 1.2 miljoen kilo snoeisel te kunnen ophalen. Omgerekend kunnen hiervan rond de 10.000 chemokuren geproduceerd worden.

Het is onze droom en missie om zoveel mogelijk bruikbaar snoeisel te doneren en het beste te geven dat Nederland heeft. Hoe mooi zou het zijn als wij dit doel samen met u kunnen realiseren ?